Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

6 ПТУ в Харківській області не виконують план набору учнів

6 ПТУ в Харківській області не виконують план набору учнів

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів першого та другого рівня акредитації не закінчена і може бути продовжена. На даний момент не виконують планів по набору першокурсників всього 6 ПТУ з 53 наявних в Харківській області.

Про це в ході прес-конференції 30 серпня повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

«Я думаю, що набір буде виконаний за винятком 5 - 6 закладів. Справа в тому, що у нас є 42 ПТУ, які дають можливість поряд із спеціальнотехнічним стандартом здобути середню освіту. Інші не дають такої можливості, тому охочих там навчатися менше. У той же час у порівнянні з 2009 роком відсоток учнів, що навчаються на бюджетній основі, збільшився до 86% з 67,5%», - повідомив він.

Також на даний момент розглядається питання про збільшення кількості спеціальностей, які надаються вузами першого і другого рівня акредитації.

«Розглядається питання про введення нових спеціальностей, але вже після того, як вступить в силу ряд чинних нормативних документів по профтехосвіти, які були прийняті Кабміном 27 серпня. Ми сподіваємося, що коли вони будуть опубліковані і наберуть чинності, буде більш-менш зрозумілою ситуація з держзамовленням та порядком його формування, а також з надання першого робочого місця», - зазначив Роман Шаповал.

За його словами, у минулому навчальному році системою профтехосвіти Харківщини було випущено близько 10,5 тисяч чоловік.