Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підручники для 1,2,10-х класів почнуть надходити в школи області у вересні

Підручники для 1,2,10-х класів почнуть надходити в школи області у вересні

Міністерство освіти і науки має поставити в школи Харківської області близько 27,5 тис. букварів для перших класів, 113 тис. підручників для 2-х класів («Читанка», «Українська мова», «Російська мова», «Математика»), 317,6 тис. підручників для 10-х класів, а також 26 тис. нових підручників історії для 5-х класів. Відповідно до планів міністерства поставки повинні розпочатися у вересні. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

За його словами, поки підручники не надійдуть у школи, перші розділи підручників для 10-х класів будуть розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України.

Роман Шаповал також зазначив, що в тому випадку, якщо у школах немає доступу до мережі Інтернет, роздрукуванням навчальних матеріалів будуть займатися районні відділи освіти. «Якщо це неможливо зробити в тій чи іншій школі, то в цьому випадку це можна зробити за допомогою методичного кабінету, який повинен забезпечити учнів цих шкіл друкованим варіантами через відділ освіти і адміністрацію школи. У молодших класах до отримання підручників вчителі будуть проводити заняття за допомогою наочних і роздавальних матеріалів», - підкреслив Роман Шаповал.