Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідні договори між районними газетами та місцевими органами влади на Харківщині укладено лише в 7 районах

Необхідні договори між районними газетами та місцевими органами влади на Харківщині укладено лише в 7 районах

Згідно з українським законодавством, всі районні електронні та друковані ЗМІ, засновниками чи співзасновниками яких є районні адміністрації чи ради, мають укладати з ними договори. Саме таким чином має визначатися порядок фінансування засобів масової інформації. Тим не менше, в Харківській області, як і в цілому по Україні, далеко не всі районні ЗМІ уклали договори зі своїми засновниками.

Як повідомила в ході селекторної наради 27 серпня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, договори про співпрацю між райдержадміністрацією і райрадою та редакціями газет укладено в 7 районах: Близнюківському, Вовчанському, Зміївському, Золочівському, Кегичівському, Коломацькому та Харківському.

Крім того, у Валківському районі підписано договір лише з райдержадміністрацією, а у Великобурлуцькому, Ізюмському, Куп’янському і Нововодолазькому районах – тільки з райрадою. У Шевченківському районі договір досі розглядається в райдержадміністрації та райраді, у Богодухівському – підготовлений, але не підписується через відсутність фінансування. В інших районах таких договорів немає.