Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З навчального року 2010-2011 рр. профілактичні медичні огляди будуть проводитись у всіх школах області. Ігор Шурма

З навчального року 2010-2011 рр. профілактичні медичні огляди будуть проводитись у всіх школах області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, з навчального року 2010-2011 рр. досвід проведення профілактичних медичних оглядів у школах Харкова буде розповсюджений на всі школи області.

За інформацією Ігоря Шурми, зараз проводиться підготовча робота, розписується алгоритм роботи медичних комісій. «Звичайно, система проведення буде відрізнятися від міста. На першому етапі, до нового року, ми оглянемо всіх дітей, які проживають та навчаються в районних центрах, а у другому навчальному півріччі оглянемо дітей, які навчаються в сільських школах. Таким чином до початку навчального року 2011-2012 рр. всі діти вже будуть оглянуті лікарями, і ми матимемо чітку уяву про стан здоров’я дітей в області. Кожного року ми будемо проводити такі медогляди, і будемо бачити, як розвивається дитина», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він також підкреслив, що найголовніша мета проведення систематичних медичних оглядів полягає в тому, щоб за 11 років навчання у школі виробити у школярів стереотип необхідності щорічного звернення до лікарів з метою профілактичного огляду та прищепити культуру слідкування за своїм здоров’ям.