Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «Амкор Тобакко Пекеджинг»

Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «Амкор Тобакко Пекеджинг»

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів робочу зустріч з представниками компанії «Амкор Тобакко Пекеджинг». Директор компанії з операцій по Східній Європі Борис Каплун повідомив, що «Амкор Тобакко Пекеджинг» є світовим лідером з виробництва упаковки. У 2008 році фабрика, на якій працює 70 осіб, відкрилася в Дергачівському районі, але цьому передував тривалий процес отримання дозволів. «Ми абсолютно прозора компанія, тому з самого першого дня не давали нікому ніяких хабарів, для нас це неприйнятний шлях», - запевнив Борис Каплун.

Рік тому під час перевірки податкова інспекція звинуватила «Амкор Тобакко Пекеджинг» у недоплати податку на прибуток у розмірі 2,5 млн. грн., з чим категорично незгодне керівництво компанії.

«Безумовно, існуючий податковий кодекс недосконалий. З 183 країн світу Україна посідає 181 місце за системою оподаткування. При цьому Харківська область посідає друге місце після Києва за кількістю зібраних податків, і тільки 24 місце за міжбюджетних трансфертах з центру до Харкова. Така компанія, як «Амкор Тобакко Пекеджинг», створила значну кількість робочих місць у Дергачівському районі та є значимим інвестором для Харківщини, тому Харківська облдержадміністрація зацікавлена в її процвітанні», - акцентував Юрій Сапронов.

Віце-губернатор взяв проблеми компанії під особистий контроль: «У понеділок я проведу робочу нараду з існуючої проблеми за участю всіх зацікавлених сторін».