Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Станція метро «Олексіївська» буде введена в експлуатацію цього року

Станція метро «Олексіївська» буде введена в експлуатацію цього року

Як зазначив сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації в.о. міського голови, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, цього року в Харкові обов'язково буде введена в експлуатацію нова, 29-а станція метро - «Олексіївська».

За інформацією Геннадія Кернеса, будівельна готовність станції на сьогодні складає більше 90%. «У першому півріччі ми забезпечили її будівництво за рахунок коштів міського бюджету, профінансувавши метрополітен на 25 млн.грн. Зараз отримано перший транш у розмірі 40 млн.грн. з держбюджету. Для завершення будівництва залишилося ще 32 млн.грн. Ми сподіваємося на те, що програма, яка сьогодні реалізується спільно з урядом України, буде продовжена, і ми розраховуємо на підтримку з державного бюджету», - підкреслив Геннадій Кернес.

За його словами, наступний крок після запуску «Олексіївської» - станція «Проспект Перемоги». «З введенням її в експлуатацію завершиться створення важливого транспортного вузла, який з'єднає окружну дорогу з Бєлгородським та Київським напрямками на в'їзді до міста Харкова. Розвиток метрополітену дозволить поліпшити транспортне сполучення зі спортивним комплексом «Металіст» під час проведення матчів Євро-2012. З'явиться зручний транспортний маршрут від Олексіївки до стадіону «Металіст» (час доставки пасажирів - до 30 хвилин)», - зазначив Геннадій Кернес.

Теги