Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тенісисти Андрій Медведєв та Євген Кафельников зустрілися з учасниками турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів-візочників

Тенісисти Андрій Медведєв та Євген Кафельников зустрілися з учасниками турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів-візочників

Сьогодні відомі тенісисти Андрій Медведєв (Україна) та Євген Кафельников (Росія) зустрілися з учасниками турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів- візочників, який відбувається на кортах клубу «Парк» (Харків). Учасники турніру з України, Литви, Молдови змогли поспілкуватися з іменитими тенісистами, взяти у них автографи, а також помірятися силами на корті.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов, такі турніри і такі зустрічі мають як спортивне, так і, в першу чергу, соціальне значення, і сьогоднішній приїзд двох зірок українського та російського тенісу надовго залишиться в пам'яті учасників турніру.

Юрій Сапронов також підкреслив, що за той час (близько 2 років), що інваліди- візочників, які проживають в Харкові, займаються тенісом, вони досягли серйозного прогресу і постійно працюють над удосконаленням своєї майстерності. «Ми дуже сподіваємося, що наші тенісисти візьмуть участь у Паралімпійський іграх 2012 року в Лондоні, і ми докладаємо до цього максимум зусиль», - зазначив Юрій Сапронов.

За словами Андрія Медведєва, всі учасники цього турніру, як і всі інваліди, які ведуть активний спосіб життя і прагнуть досягти результатів у спорті, це справжні герої: «Я бачив багатьох людей, які були позбавлені можливості жити повноцінно через травми або нещасні випадки і які губили своє життя алкоголем. А ці люди, незважаючи ні на що, прагнуть жити повноцінним життям, і їх потрібно ставити в приклад всім нам».

Як зазначив Євген Кафельников, як би не склалася доля людини йому в будь-якому випадку необхідно давати шанс проявити себе, і організатори цього турніру займаються дуже шляхетною справою, яка буде обов'язково гідно оцінена.

Учасниця турніру Олена Шингарьова після зустрічі з відомими тенісистами зазначила: «Сьогоднішній захід стирає соціальні і географічні кордони. Сьогодні у Харкові в теніс грають учасники з Литви, Молдови та України. А зустріч з Євгеном Кафельниковим і Андрієм Медведєвим - це диво, і ми дуже вдячні за це організаторам турніру. «Кубок губернатора» - це така феєрія, яка, я думаю, змусить і харків'ян, і всіх українців по-іншому поглянути на людей з обмеженими можливостями і зітре ті стереотипи, які поки, на жаль, існують у нашому суспільстві».