Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гутянське лісове господарство Краснокутського і Богодухівського районів максимально захищене від пожеж

Гутянське лісове господарство Краснокутського і Богодухівського районів максимально захищене від пожеж

У зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою всі лісгоспи Харківщини провели ряд необхідних організаційних заходів, щоб захистити зелені насадження області від вогню. В Гутянському лісовому господарстві, що охоплює 31 тисячу гектарів хвойних та листяних лісів зробили все можливе, щоб не допустити вогонь у ліс, але і приготувалися за необхідності його гасити.

Як розповів директор ДП «Гутянське лісове господарство» Віктор Нагорний, на випадок пожежі затверджені мобілізаційні плани роботи Краснокутського і Богодухівського районів, за якими для гасіння вогню будуть застосовані всі матеріальні та людські ресурси.
Крім того, власне в лісгоспі готові до роботи 6 пожежних машин, на яких цілодобово несуть чергування 44 бійці. Щоб під час боротьби з вогнем пожежники не мали дефіциту води, в лісгоспі підготовлено три водозабори, також створено резерв пального загальною ємністю більше 10 тон. Крім цього в господарстві проведені всі заходи, щоб попередити пожежу.

«Сьогодні вся лісова охорона задіяна для охорони лісів, вони чергують на всіх проїжджих дорогах через лісові масиви. Вперше ми застосували такий засіб, як перекопування доріг – на сьогоднішній день по периметру всього лісового масиву перекопано 108 лісових доріг. Поставлено 44 пости, де працюють наші люди і проводять роз’яснювальну роботу серед населення про заборону відвідування лісових насаджень. Також на сьогоднішній день ми призупинили всі господарські роботи в лісі, а люди, які працювали на лісорозробках, сьогодні працюють для облаштування шлагбаумів і перекриття заїзду до лісових масивів», - розповів Віктор Нагорний.

Крім цього в лісгоспі організовано максимальну кількість мінералізованих поліс – нових прокладено 370 кілометрів, також оновлено 1650 кілометрів вже існуючих.

Щоденно в лісовому господарстві проходять сумісні рейди працівників МВС, МНС та лісгоспу.