Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував IV міжнародний турнір зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови»

Стартував IV міжнародний турнір зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь у церемонії відкриття IV міжнародного турніру зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови». 

У IV міжнародних змаганнях зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови» беруть участь команди 10 областей України, а також Росії і Казахстану. 

Заступник голови ХОДА звернувся до учасників турніру зі словами: «Харківщина відома в усьому світі своїми спортивними традиціями і високими досягненнями. Упевнений, що наш турнір відкриє нові спортивні імена, які прославлять свої країни і будуть високо нести прапор спорту на всіх континентах Землі. Вітаю Вас із початком турніру, бажаю всім учасникам олімпійського здоров'я,спортивного довголіття та підкорення найзаповітніших вершин у житті та спорті ».

 «Бажаю всім учасникам продовжити ті славні традиції, які є в Харкові в такому чудовому виді спорту, як стрільба з лука. У Вас є всі шанси проявити на цьому турнірі свою волю до перемоги і свій професійний підхід. Бажаю Вам вдалих стартів, влучних пострілів, щоб Ви були задоволені своїми результатами і відчували себе в Харкові як удома», - побажав учасникам змагань зі стрільби з лука виконуючий обов'язки Харківського міського голови Геннадій Кернес. 

Довідка:
У серпні 1960 року при колективі фізичної культури «Об'єднання Комунар» було організовано цент зі стрільби з лука. З цього періоду почалося розвиток стрільби з лука у місті Харкові.

У 1973 році при профкомі заводу відкрилася дитячо-юнацька спортивна школа, а в 1985 році отримала статус СДЮСШОР «Комунар».

12 січня 2006 Харківською міською радою СДЮСШОР «Комунар» заснований як комунальний заклад «Харківська міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву зі стрільби з лука« Комунар ».

11 серпня 2010 виповнилося 50 років з дня розвитку стрільби з лука в Харківській області.