Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення і встановлення хреста храму Пантелеймона Цілителя

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення і встановлення хреста храму Пантелеймона Цілителя

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес взяли участь в урочистій церемонії освячення і встановлення хреста храму Пантелеймона Цілителя. Храм розташований на території Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної і невідкладної допомоги ім. О.І. Мещанінова.

Звертаючись до присутніх, Михайло Добкін зазначив: «Господь невипадково зібрав сьогодні в цьому місці стільки людей. Дякую всім, хто бере участь в будівництві цього храму. Думаю, з Божою допомогою кожен куточок нашого рідного краю буде впорядкований, і найголовнішими спорудами у нас будуть храми та соціальні об'єкти».

За словами Геннадія Кернеса, сьогоднішня подія є яскравим прикладом роботи з будівництва нових храмів, яка проводиться в місті та області. «Тепер на території лікарні буде місце, де люди, які хочуть, щоб Бог повернув здоров'я їм і їхнім близьким, зможуть попросити про це», - зазначив в.о. міського голови.

Архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Онуфрій подякував людям доброї волі, які висловили бажання побудувати храм для всіх, хто потребує тілесного і духовного одужання: «Від імені Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима та Харківської єпархії дякую Михайлу Добкіну, Геннадію Кернесу і всім людям, які сприяють зміцненню віри Христової. Спасибі вам за те, що ви думаєте про людей, про місто Харків і є справжніми учасниками святої справи на благо церкви і людей».