Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посівна кампанія в Харківській області розпочнеться вчасно. Ігор Зубрич

Посівна кампанія в Харківській області розпочнеться вчасно. Ігор Зубрич

Незважаючи на сталу посуху і невтішні прогнози синоптиків, посівна кампанія в області почнеться в призначені терміни, - вважає начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич.

«Ми вже не один раз переживали осінню посуху, це відбувалося за мою тридцятирічну роботу разів десять. І кожного разу ми засіювати половину площ в суху землю. Приходить час - 10 вересня, на сьогоднішній день це оптимальні строки посіву, які рекомендовані наукою. Ризикувати на всю площу - це, напевно, нерозумно, але половину площ посіяти всуху та отримати після дощу сходи, - це нормально. Ну а якщо чекати дощу ... ну піде дощ 20 вересня, задощить на два тижні і закінчаться оптимальні строки посіву», - зазначив Ігор Зубрич.

За його словами, цього року планується засіяти озимими культурами близько 480 тисяч гектарів - це середній показник для Харківської області. Активна підготовка до посівної вже стартувала.

«З 20 -21 серпня ми проведемо у всіх районах кущові наради з підготовки до посівної кампанії, на які запросимо керівників господарств, начальників районних управлінь сільського господарства, начальників насіннєвих інспекцій, станції захисту рослин. Там ми обговоримо всі питання», - повідомив Ігор Зубрич.