Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лісова пожежа в Дворічанському районі повністю локалізована. Загрози навколишнім селам нема. Володимир Росоха

Лісова пожежа в Дворічанському районі повністю локалізована. Загрози навколишнім селам нема. Володимир Росоха

Сьогодні в Дворічанському районі горів сосновий ліс. Як повідомив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій Володимир Росоха, сигнал про пожежу надійшов близько 14.00, після чого на місце одразу ж виїхали пожежні машини, а також вилетів вертоліт МНС. На даний момент вогонь локалізований, пожежники гасять окремі осередки вогню всередині лісу.

«Почалося все з загоряння сухої трави. Там покинута ферма, і навколо неї поле сухої трави, ось звідти почалася пожежа. Хтось підпалив або кинув недопалок - незрозуміло, але явно, що це людський фактор, саме воно не могло спалахнути», - зазначив він.

За словами Володимира Росохи, з трави вогонь перекинувся на сосновий ліс, що знаходиться поряд, але верхову пожежу, яка охопила близько 4 гектарів, швидко збили завдяки оперативній реакції місцевої влади.

«Керівництво району і місцевий лісгосп зреагували дуже оперативно, дії їх були грамотні, і завдяки їм пожежа не отримала великого поширення. Були зосереджені всі сили і засоби, які знаходяться в районі, викликані додаткові підрозділи їх області, був задіяний вертоліт МНС, який і відіграв вирішальну роль у гасінні пожежі», - розповів Володимир Росоха.

Також він підкреслив, що немає і не було ніякої загрози ні жителям довколишніх сіл, ні дітям, що відпочивають у таборі Південної залізниці, який знаходиться за 6 -7 кілометрів від місця пожежі.

«Евакуація ніяка не проводилася», - підкреслив начальник управління НС.