Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На обладнаних пляжах в Харківській області загибелі людей немає

На обладнаних пляжах в Харківській області загибелі людей немає

З початку сезону в Харківській області на воді загинуло 122 людини, з них 10 дітей. Це значно перевищує кількість загиблих, зафіксовану в минулому році за цей період: 87 та 4 особи відповідно. У Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій ХОДА це пов'язують в першу чергу з аномально спекотним літом, а також необережністю самих купальників.

«Майже 70% загиблих вживали перед купанням спиртні напої. Причому пиво у нас вважається слабкоалкогольним напоєм, але після його вживання у великих кількостях людина також стає неадекватною, а після того, як зайде у воду, у неї різко звужуються судини, що приводить до спазмів серцевого м'яза, мозку.

Також часто у нас переоцінюють свої сили: намагаються переплисти водоймище, пірнають з різних мостів, так званих «тарзанок», а місця можуть бути необстеженими. Там же, де є медичні пости і рятувальна служба, де ведеться постійна роз'яснювальна робота, у нас загибелі на воді немає»,- підкреслив під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щитов.

Теги