Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області порушено дві кримінальні справи за фактом підпалу стерні

У Харківській області порушено дві кримінальні справи за фактом підпалу стерні

Під час підвищеної небезпеки виникнення пожеж в Харківській області діє заборона на відвідування лісових масивів, а також випалювання трави та стерні на полях. За порушення цієї заборони накладається адміністративна, в окремих випадках і кримінальна відповідальність. Зокрема, підпал трави зараз - це кримінальний злочин.

Про це 18 серпня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щитов.

«Існують статті в адміністративному кодексі, які дозволяють співробітникам міліції накладати штраф за порушення правил відвідування лісів.Також минулого року була зміна статті в кримінальному кодексі, яка у разі підпалу лісових масивів, спалювання трави та стерні, якщо це призвело до певних наслідків, передбачає покарання у вигляді від 2 до 5 років позбавлення волі або штраф від 300 мінімальних заробітних плат. На сьогоднішній день порушено 2 кримінальні справи у Кегичівському районі та на Сахновщині за фактом підпалу стерні. Ведеться слідство, і якщо буде доведена вина певних осіб, то вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», - сказав він.

За словами Володимира Щитова, щоб не допустити надзвичайних ситуацій, по всій області ведеться активна роз'яснювальна робота серед населення, також у лісах проводяться спільні рейди співробітників МНС, МВС та лісового господарства.

Теги