Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав відділ "Художня галерея лауреатів премії ім. Рєпіна" комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна"

Михайло Добкін відвідав відділ "Художня галерея лауреатів премії ім. Рєпіна" комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна"

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав відділ "Художня галерея лауреатів премії ім. Рєпіна" комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна" Харківської облради, де ознайомився з експозицією галереї та ходом ремонтно-реставраційних робіт.  Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов, зданий в експлуатацію 1 поверх будівлі, в даний час ведуться роботи з ремонту покрівлі і розпочато ремонт цокольного поверху. Також він повідомив, що на наступний рік подана заявка на виділення з держбюджету 1,7 млн. грн. на реставраційні роботи. Всього для закінчення ремонту необхідно близько 4 млн. грн.  

Галерея розташована в унікальному пам'ятнику архітектури XIX ст. - будівлі Штабів військових поселень. Цей будинок побудовано в 1831 році на крутій горі в самому центрі міста. 
 Ремонтно-реставраційні роботи і пристосування пам'ятника під музей за ініціативи Харківської облдержадміністрації і Харківської обласної ради розпочалися в 2008 році. Зараз в експлуатацію здано перший поверх лівого крила будівлі, де знаходяться 30% музейних предметів лауреатів рєпінського премії. У разі завершення робіт на другому і третьому поверхах, виставкові площі галереї збільшаться в три рази, що дасть можливість розмістити колекцію в повному обсязі, зробити більш зручним відвідування галереї (облаштувати туалети, гардеробну кімнату, зручно розмістити сувенірну вітрину). 
Михайло Добкін обіцяв надати музею підтримку і має намір контролювати хід ремонтних робіт.