Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 23 серпня будуть завершені роботи на міському транспортному терміналі

До 23 серпня будуть завершені роботи на міському транспортному терміналі

Пересадочний термінал на Холодній горі дасть можливість розвантажити транспортний потік в цій частині міста, а також впорядкувати систему пасажироперевезень. Якщо цей проект в повній мірі виправдає себе, подібні об'єкти можна буде збудувати і в інших районах, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. Про це голова області повідомив 16 серпня у прямому ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

«Сьогодні ситуація в системі пасажирських перевезень всередині міста, як і всередині області далека від ідеальної. Відсутність єдиного стандарту пасажироперевезень (він на папері є, але фактично його немає) призводить до того, що порушується дуже багато прав пасажирів і учасників дорожнього руху. У тому місці, де сьогодні завершується будівництво нового пересадочного пасажирського терміналу, є величезне скупчення приміських та міських маршрутних таксі. Все це призводить до нервування, до великих пробок, які є в районі перехрестя вулиці Полтавський Шлях і Єлізарова.

Термінал вирішить цю проблему. Адже сенс не в тому, щоб людям надати красивий павільйон, який врятує від дощу. Маршрутні таксі працюватимуть суворо за розкладом, який люди будуть знати, адже там буде працювати дуже багато інформаційних табло, і не буде всіх цих черг, тисняви, які приносять незручність пасажирам. Ми таким чином зможемо підкоригувати й поєднати роботу метрополітену, міського електричного транспорту і маршрутного таксі», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, подібні термінали потребують також і Салтівка, і Олексіївка, та інші райони Харкова, де є кінцева станція метро, до якої з'їжджається велика кількість транспорту.