Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Субсидія – це не тільки соціальний захист і гарантія, але і дуже жорсткий механізм для наведення порядку у фінансових потоках. Ігор Шурма

Субсидія – це не тільки соціальний захист і гарантія, але і дуже жорсткий механізм для наведення порядку у фінансових потоках. Ігор Шурма

Нові правила нарахування субсидій допоможуть розкрити численні проблеми, які наразі є в суспільстві, - вважає заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Зокрема, йдеться про проблему тіньових прибутків громадян.

«Субсидія – це є той скальпель, який розкриє гнойовик тіньових доходів, прихованої робочої сили та прописок на квартирі. Тобто, всього того, що неможливим в тих державах, які відносяться до Євросоюзу чи світової спільноти. Там такі речі неможливі. Або ти виписуєшся і платиш там, де проживаєш, або показуєш свої доходи і користуєшся пільгами, які дає твоя держава. В цілому світі працює така система – треба платити за життя, безоплатного нічого немає. Тому держава має величезні зобов’язання: вжити такі фінансово-компенсаторні заходи для незахищених верств населення, аби вони не потерпали від цінової політики за енергоносії», - зазначив Ігор Шурма у ході прес-конференції 16 серпня.

За його словами, нові правила нарахування субсидій змусять дітей більш відповідально ставитися до своїх батьків-пенсіонерів, які не зможуть отримувати субсидію, якщо діти не працюють і не зареєстровані у центрі зайнятості.