Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області завершено збирання ранніх зернових культур

В області завершено збирання ранніх зернових культур

Як відзначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, цьогорічний врожай на задовільну оцінку не дотягує. «Безперечно, що основна причина недобору зерна ранніх зернових культур – це вкрай несприятливі погодні умови в зимовий період (двохмісячна крижана кірка практично на всій території області). Із 540 тис. гектарів озимих, які в доброму і задовільному стані ввійшли в період зимівлі, повністю загинуло до завершення сівби ярих 289,7 тис. гектарів. Це 54%, підкреслив Віталій Володимирович. - Та й надалі, у весняний і літній періоди, умови, у яких проходила вегетація рослин, були далекими від оптимальних. Це також позначилося на урожайності ранніх зернових».

Найкращий показник серед районів області по намолоту ранніх зернових у Лозівському (87,2 тис. тонн) і Сахновщинському (86,9 тис. тонн) районах. Серед лідерів також Близнюківський (75,1 тис. тонн), Богодухівський (68,5 тис. тонн) і Барвінківський (65,1 тис. тонн) райони.

За рівнем врожайності попереду Барвінківський (25,0 ц/га) і Чугуївський (22,6 ц/га) райони. В цілому по області намолочено близько 940 тис. тонн ранніх зернових проти 2,1 млн. тонн у минулому році.

Із загальної кількості ранніх зернових озимої пшениці намолочено 476,7 тис. тонн.