Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області розвивається сільська медицина

В Харківській області розвивається сільська медицина

Найближчим часом на території Харківської області відкриється ще один сільський фельдшерсько-акушерський пункт. Будівлю Лизогубівського ФАПу вже зведено, залишилося устаткувати медичний заклад меблями та всім необхідним обладнанням. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цю роботу планується провести в найкоротші терміни.

«На сьогоднішній день тут є ефективна районна державна адміністрація, люди відповідальні, працюють не тільки з бюджетними, але і позабюджетними коштами, ставлять конкретні цілі і завдання і швидко їх виконують. Тому я думаю, що амбіції районних господарів дозволять нам у найближчі два місяці відкрити цю амбулаторію. На мій погляд, до 10 жовтня точно відкриємо, а все, що до цієї дати – то вже буде перевиконання плану», - відзначив він.

Наразі сільський ФАП розташовується у старому будинку розкуркуленого ще в 1920-х роках місцевого пана. В новому медичному пункті для потреб лікарів і пацієнтів призначено кілька просторих приміщень, також в приміщенні буде розміщуватися аптека.