Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Висока пожежна небезпека збережеться щонайменше протягом двох тижнів

Висока пожежна небезпека збережеться щонайменше протягом двох тижнів

Чекати погодних змін у найближчі дні не доводиться - антициклон, що стримує потоки прохолодного повітря з Атлантики і що притягує жарке повітря півночі Африки та Ірану руйнується дуже повільно. Про це під час засідання обласного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів і мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою заявила начальник Харківського обласного центру з гідрометеорології МНС України Валентина Андрієнко.    

«Аномальні температурні умови почалися ще в травні, але серпневі температури побили всі абсолютні рекорди за весь період спостережень. До цього року максимальна температура 38,8 град С фіксувалася в Харкові в 1938 році і 40 град С - у Куп'янську у 1938 і 2001 роках.

Сьогоднішні показники склали 40 град С - в Харкові, Богодухові та Великому Бурлуці, і 41 град С - в Куп'янську. Середньодобова температура замість звичайних 19,3 - 20,5 град С складає плюс 30 градусів », - зазначила Валентина Дмитрівна. При цьому опади випадають дуже нерівномірно, що не приносить ніякого ефекту.

Дотримання всіх надзвичайних заходів протипожежної безпеки залишиться актуальним ще щонайменше протягом двох тижнів.