Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкція Харківської обласної філармонії тимчасово припинена через відсутність фінансування

Реконструкція Харківської обласної філармонії тимчасово припинена через відсутність фінансування

У зв'язку з припиненням державного фінансування припинені роботи по ряду об'єктів у Харківській області.Серед них - реконструкція філармонії, для закінчення якої необхідно отримати 9 мільйонів гривень.

Про це в ході прес-конференції 9 серпня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

«Ми планували отримати 9 мільйонів на цей об'єкт зі стабфонду. Захистили документацію на цю суму в Міністерстві регіонального розвитку, Міністерстві фінансів, була постанова Кабміну і відповідний наказ по фінансуванню даного об'єкта. Рівно через півмісяця ми отримали зміни до постанови Кабміну, згідно з якими всі об'єкти Харківської області на загальну суму 28 мільйонів тимчасово не будуть фінансуватися. Пояснень ми не отримали, крім одного: сьогодні немає грошей, і можливо, до цього питання ми повернемося за підсумками 9 місяців»,- сказав перший заступник керівника області.
 
За його словами, на даний момент повністю завершено роботи в адміністративній будівлі філармонії,де вже працює персонал організації. Решта приміщень знаходяться на різному ступені готовності і чекають продовження фінансування. У такій же ситуації виявилися і деякі інші об'єкти в області. Зокрема, мова йде про будівництво водопроводу в одному сіл Сахновщинського району, для закінчення якого не вистачає близько 600 тисяч гривень при вже освоєній сумі в 2.6 мільйона гривень. Необхідні кошти планується на найближчій сесії виділити з обласного бюджету.