Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХАЗу погашена на 100%. Володимир Бабаєв

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХАЗу погашена на 100%. Володимир Бабаєв

Співробітники Харківського авіаційного заводу отримали заборгованість по зарплаті в повному обсязі, - повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв у ході прес-конференції 9 серпня.Також приймаються певні заходи щодо виведення підприємства з кризи.

«Зарплата виплачена на 100%. Сплачено 33 мільйони заборгованості, яка накопичилася, 21 мільйон всіх податкових нарахувань на заробітну плату та проведено оплату за всі енергоресурси. Виділено 154 мільйони гривень, які пішли на погашення відсотків по облігаціях минулих місяців», - сказав Володимир Бабаєв.

За його словами, також певна сума направлена в оборотні фонди заводу, щоб він приступив до роботи. Крім цього, згідно з дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова, ХАЗу повернуто 17 мільйонів гривень ПДВ.

«Залишається ще багато нюансів, наприклад, взаємини з митним комітетом.У нас сьогодні на 40 мільйонів лежать комплектуючі для ХАЗу на складах митниці, і вони не розмитнюються з однієї причини: у підприємства немає оборотних коштів, щоб оплатити цю операцію, а митниця не має права віддавати без оплати. Потрібен якийсь важіль.Таким важелем стала постанова Кабміну, підписана 2 дні тому. Але там хтось із старанних трудівників написав, що термін дії цієї постанови - до 19 вересня, тобто, ми втрачаємо ще місяць. Ми сьогодні обговорювали це питання з Мялицею, і він відлітає до Києва, щоб виправити цю помилку», - розповів Володимир Бабаєв.