Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет міністрів України виділив 22 мільйони гривень на розмінування території військової частини у Лозовій

Кабінет міністрів України виділив 22 мільйони гривень на розмінування території військової частини у Лозовій

Найближчим часом на території військової частини А0829 у Лозовій почнуться саперні роботи. Для цих цілей Кабмін вже виділив перші 22 мільйони гривень. Про це в ході брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань протипожежної безпеки на території військової частини А0829 повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Сюди заїде 150 чоловік особового складу, розміщуватись вони будуть на території даного об'єкта, і по секторах згідно з розробленим планом і графіком вони займуться розмінуванням та ліквідацією тих снарядів, які розкидані. Приблизна вага цих снарядів становить більше 41 тисячі тонн - ви самі уявляєте, яка це величезна кількість мін та інших небезпечних речей, які не розірвалися і знаходяться в різному стані. Тому завдання тут дуже складне, але вирішуване. Я думаю, прийде той час, коли тут будуть зняті всі обмеження по пересуванню, але поки про це говорити рано», - підкреслив голова області.

За його словами, саперні роботи почнуться відразу ж, коли на території військової частини буде встановлено повний контроль над протипожежною безпекою. Задіяні в роботах будуть співробітники МНС, які добре виявили себе під час розмінування складів у Новобогданівці, а придорожню зону знешкодять саперні підрозділи Міністерства оборони.