Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для посіву озимих зернових по сільськогосподарських підприємствах області необхідно 94 тисячі тонн насіння. Ігор Зубрич

Для посіву озимих зернових по сільськогосподарських підприємствах області необхідно 94 тисячі тонн насіння. Ігор Зубрич

У цілому Харківська область вже забезпечила себе насінням для посіву озимих в поточному році. Але в розрізі районів та сільгосппідприємств забезпеченість насінням різна. Про це в ході наради з головами райдержадміністрацій та їх заступниками з питань АПК повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Ігор Зубрич.

За його словами, забезпеченість насінням озимих культур в цілому по області складає 106% до потреби.Тим не менш, деякі райони значно не добирають до необхідних обсягів. У зв'язку з цим від 160 до 110% до потреби забезпечені насінням озимих культур підприємства лише тих районів, які увійшли в зону більш сприятливих умов для перезимівлі озимих культур.

Так, Барвінківський район забезпечений на 162% до потреби, Близнюківський - на 126%, Богодухівський - на 183%, Зачепилівський - на 119%, Кегичівський - на 117%, Красноградський - на 159%, Сахновщинський - на 120%.

Не в повному обсязі забезпечені насінням озимих культур сільгосппідприємства Балакліївського району, де забезпеченість складає 89% до потреби, Борівського - 84%, Вовчанського - 87%, Коломацького-86% та Первомайського - 93%.

У критичному стані щодо забезпеченості насінням озимих знаходяться господарства Зміївського - 24% до потреби, Дергачівського - 25%, Чугуївського-50% до потреби, Нововодолазького - 57%, Харківського районів - 74%.