Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно робити революційні зміни в податковому законодавстві. Михайло Добкін

Необхідно робити революційні зміни в податковому законодавстві. Михайло Добкін

Податкова система України має потребу в терміновому і радикальному реформуванні, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це позитивно вплине на міжнародний рейтинг України та залучить до країни нових інвесторів.

Про це Михайло Добкін повідомив 6 серпня під час громадських слухань проекту податкового кодексу України.

«Це дуже складний процес і для суспільства, і для бізнесу, і для інвесторів, які придивляються до України. Але від цього процесу, від того, в якому вигляді буде прийнятий податковий кодекс, залежить добробут 46-мільйонної країни. Я думаю, що якщо подивитися на рейтинги України з оподатковування, то однозначно можна говорити про те, що необхідно робити революційні зміни, які приведуть до значного поліпшення рейтингу нашої держави. Адже це один з основних показників, на які інвестори звертають увагу, приймаючи рішення інвестувати чи не інвестувати гроші в країну», - підкреслив голова області.

За його словами, немає такої галузі в українській економіці, яка не потребувала б  інвестицій. Якнайшвидше ухвалення податкового кодексу дає шанс багатьом українським підприємствам отримати додаткове фінансування від іноземних бізнесменів, що в свою чергу позитивно вплине на загальний добробут українців.

«На тлі серйозної економічної кризи в Європі це дає нам шанс на порядок підвищити нашу конкурентоспроможність, нашу інвестиційну привабливість.Тому що якщо там будуть затягувати гайки, то все одно певні інвестиції будуть звідти йти, і тоді Україна стане тим економічним партнером, який зможе ці інвестиції реалізувати. А поле діяльності величезне», - сказав Михайло Добкін.