Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська та Бєлгородська область підпишуть Меморандум про співпрацю у сфері інформації

Харківська та Бєлгородська область підпишуть Меморандум про співпрацю у сфері інформації

У рамках розширення співпраці між областями-побратимами Харківщина та Бєлгородщина підпишуть Меморандум, який закріпить добрі наміри двох сусідніх областей розвивати взаємозв'язок у сфері обміну інформацією.

Як відзначив в ході зустрічі з делегацією журналістів Харківської області, яка відбулася в Бєлгороді 5 серпня, заступник керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальник управління інформації та масових комунікацій Олександр Гармашев, російська сторона чекає від підписання Меморандуму серйозних практичних результатів.

«Нам би дуже хотілося, щоб ми від слів перейшли до дії. І мені видається, що цей Меморандум, який ми збираємося підписати, повинен включати в себе цілий ряд напрямків. Найпростіше, що можна зробити - це просто обмінюватися інформаційними матеріалами, що саме по собі досить важливо. І ми, і ви абсолютно до цього готові. Але в нашому розумінні це все потрібно зробити на регулярній і прогнозованій основі , щоб це було, умовно кажучи, раз на місяць чи на два тижні.

Також дуже цікавий був би нам двосторонній обмін на рівні журналістів, головних редакторів, громадських діячів», - зазначив він.

Крім цього Бєлгородська сторона виявила зацікавленість в організації спільних програм різного характеру - навчальних, культурних та інших.

Як відзначив у свою чергу голова харківської делегації, директор телекомпанії «Перша столиця» Костянтин Кеворкян, Меморандум передбачається підписати під час візиту у відповідь бєлгородчан до Харкова, який запланований на 23 серпня, після чого якийсь час знадобиться на складання спільних планів і графіків.

«Після підписання Меморандуму знадобиться тижнів зо два на узгодження графіків і уточнення. Меморандум - це протокол про наміри, а щоб енергію слова перетворити на енергію дії, потрібно скласти графік, затвердити його з обох сторін, щоб він був реалістичний і взаємоцікавий», - підкреслив він.