Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі українські школи будуть забезпечені новими підручниками до листопада

Всі українські школи будуть забезпечені новими підручниками до листопада

Як повідомив сьогодні міністр освіти України Дмитро Табачник, у зв'язку з тим, що цього року пізно був затверджений державний бюджет, підручники для школярів почали друкувати з запізненням. За його інформацією, всі українські школи будуть забезпечені новими підручниками до листопада.

Він також повідомив, що в цьому році нові підручники потрібні учням 1-х, 2-х та 10-х класів. За інформацією міністра, на виробництво нових підручників у держбюджеті передбачено 198,4 млн.грн., з яких 28,4 млн. грн. довелося віддати за борги попереднього уряду. Дмитро Табачник також зазначив, що поки з держбюджету виділено лише 120 млн.грн., решта грошей мають надійти до вересня. «За ці кошти міністерство планує видати підручники для 1-го класу, практично всі підручники для 2-го класу, всі напрямки підручників для 10-го класу (стандартні, профільні та академічні), а також вперше вийдуть підручники для професійно-технічних навчальних закладів . Підручники будуть безкоштовними для всіх», - повідомив Дмитро Табачник.

Він також повідомив, що перші розділи усіх книг будуть опубліковані на сайті міністерства, щоб кожна школа мала до них доступ. Крім того, у вересневих, жовтневих і листопадових профільних педагогічних журналах теж будуть опубліковані перші розділи підручників, щоб учителі і діти могли виконувати програму.