Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні забезпечені права вивчення рідної мови представниками національних меншин. Дмитро Табачник

В Україні забезпечені права вивчення рідної мови представниками національних меншин. Дмитро Табачник

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підкреслив, що українська мова вивчається у всіх без винятку загальноосвітніх закладах України. Водночас, за його словами, в Україні забезпечені права вивчення рідної мови представниками національних меншин.  

За даними Міністерства освіти України, українською мовою навчаються 77% учнів, близько 23% навчаються російською і 0,4 % дітей навчаються на інших мовах національних меншин. А саме російською, молдавською, польською, румунською, угорською, болгарською, кримськотатарською та словацькою мовами.

«Побоювання щодо зменшення навчання на мовах національних меншин абсолютно безпідставні. Саме моїм наказом було відновлено незалежне тестування на всіх мовах, якими здійснюється навчання в середніх навчальних закладах України. Хочу Вам нагадати, що діти, які навчалися на інших мовах тепер мають можливість складати тестування ЗНО на тій мові, на якій вони навчалися.

Також цього року вперше за державні кошти будуть видані підручники для 10 класу на всіх мовах, на яких здійснюється навчання в школах. Це принципова позиція Міносвіти, яку підтримує Кабінет міністрів», - заявив Дмитро Табачник.