Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За перше півріччя 2010 року в Харківській області не зафіксовано аварій та небезпечних інцидентів, пов’язаних із радіацією та джерелами іонізуючого випромінювання

За перше півріччя 2010 року в Харківській області не зафіксовано аварій та небезпечних інцидентів, пов’язаних із радіацією та джерелами іонізуючого випромінювання

На території Харківської області знаходиться 387 підприємств, організацій та установ, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), в тому числі: промислових та науково-дослідних закладів - 104, лікувально-профілактичних установ – 283. Всі вони в першому півріччі 2010 року працювали без аварій.

За І півріччя 2010 р. проведено 67 інспекцій на підприємствах, організаціях та установах Харківської області, які працюють з радіаційними джерелами. Також прийнято участь у 3 інспекціях на виконання заходів щодо реалізації Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, які проводились представниками МАГАТЕ.

За виявленими фактами правопорушень Східною держінспекцією прийняті відповідні заходи до підприємств, організацій та установ, до адмінвідповідальності притягнуто 4 посадові особи на загальну суму 680,0 грн.

Також впродовж першого півріччя 2010 року продовжувалася систематична робота з ліцензування діяльності з використанням джерел радіаційного випромінювання.

Згідно з затвердженим Держатомрегулювання планом ліцензування на 2010 рік у І півріччі 2010 р. передбачалось ліцензування 32 підприємств, організацій та установ Харківської області. Фактично розглянуто 38 заяв та комплектів документів, в тому числі на видачу ліцензій – 23 (з них медичних установ – 20), на переоформлення ліцензій – 10 та на внесення змін до ліцензій - 5.