Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство охорони здоров’я у стислі терміни має розв'язати проблему забезпечення населення якісними і недорогими ліками

Міністерство охорони здоров’я у стислі терміни має розв'язати проблему забезпечення населення якісними і недорогими ліками

Уряд поставив перед Міністерством охорони здоров’я ряд завдань, які потребують термінового вирішення. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на прес-конференції. Так, в першочерговому порядку МОЗ має вирішити питання якості ліків, що реалізуються у вітчизняних аптеках, та обґрунтованості цін на медикаменти.  

«Чому ціни на медикаменти зростають? Зауважте, що я як невідкладні не поставив перед Міністром завдання більш масштабні, радикальні, пов'язані з реформуванням нашої охорони здоров'я. Ми їх будемо вирішувати, але на першому етапі я поставив те, що очевидно потребувало наведення порядку», - наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду зауважив, що саме за результатами виконання поточних завдань Уряд даватиме оцінку керівникам кожного відомства, у тому числі й Міністерства охорони здоров’я: «Ми кожен сигнал вивчаємо, створюємо комісію, доручаємо розібратися. Але для мене головне результат. Якщо результатом роботи цього керівника буде наведення порядку, якщо ми побачимо, що ми стали закуповувати більш якісні ліки, за нижчими цінами, значить все правильно робиться. Якщо цього не відбудеться, значить керівник не впорався, тоді будемо приймати відповідне рішення».

Микола Азаров додав, що наступним завданням для Міністерства є проведення реформ в галузі охорони здоров’я. Зокрема, у 2011-2013 роках планується ряд заходів щодо поліпшення надання медичних послуг громадянам: будівництво сучасних лікарень, їх оснащення сучасним обладнанням тощо, - зазначає Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.