Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ряд підприємців пропонує свою допомогу в установці фільтрів для води в школах Харківської області

Ряд підприємців пропонує свою допомогу в установці фільтрів для води в школах Харківської області

Триває робота над вирішенням проблеми якісної питної води у школах і дитячих садах Харківської області. В установці очисних фільтрів свою допомогу пропонують деякі підприємці, - повідомляє Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

«Сьогодні розглядається ряд пропозицій, є фірми, які пропонують в якості безкоштовного «пілотного» проекту встановити в декількох навчальних закладах свої фільтри, щоб показати, як вони працюють. Ну а потім потрібно буде ухвалити рішення і визначити, якими технічними засобами буде забезпечуватися очищення води», - повідомила вона під час прес-конференції 27 липня.

За словами Тетяни Колпакової, на встановлення фільтрів у школах буде витрачено близько мільйона гривень.

«Про кількість грошей зараз міркувати складно. Справа в тому, що в кожному населеному пункті необхідно проаналізувати всі показники, по яких вода не відповідає вимогам. Від цього залежить вибір фільтру і його вартість. Але якщо оперувати даними, що досить побутового фільтра, щоб дитина могла в будь-який час випити склянку якісної води, то мільйона гривень вистачить», - сказала вона.