Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд розробляє програму відродження депресивних територій

Уряд розробляє програму відродження депресивних територій

На сьогоднішній день в Україні немає жодного регіону, в який не треба було б вкладати величезні кошти для його модернізації та оновлення. Проте є регіони, які знаходяться у Уряду на особливому контролі - це так звані депресивні території, де закриті містоутворюючі або бюджетоутворюючі підприємства, де за останні роки з різних причин практично або зупинилася, або знищена вся економічна база.  «У нас знаходяться в розробці законопроекти і нормативні документи, які дозволять створити стимули для розвитку таких регіонів, - сказав на прес-конференції Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  

- Ми повинні знайти гроші і стимули, щоб кожен такий регіон в перспективі став самодостатнім, тобто володів достатньою кількістю робочих місць і сам себе міг забезпечити необхідною кількістю ресурсів. Цим програмам буде приділятися особлива увага. 

У таких областях, як правило, є непоганий людський потенціал, значить, там можуть бути реалізовані зовсім нові форми організації - технопарки, технопроекти, кластери і багато інших сучасних форми організації праці».