Ми рекомендуємо від інфекцій та отруєння дітей рятуватися продукцією дитячих молочних кухонь. Тетяна Колпакова
Щоб уникнути заражненія маленьких дітей кишковими інфекціями, а також запобігти харчовим отруєнням, санітарні лікарі рекомендують користуватися продукцією молочних кухонь. Її якість постійно контролюється, а умови зберігання відповідають нормам,- підкреслює Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.
«Вся продукція молочної кухні знаходиться під постійним контролем санепідслужби і за своєю якістю відповідає вимогам.Там використовується тільки незбиране молоко, немає жодних добавок і консервантів, тому якщо у мами немає можливості годувати дитину природним шляхом, краще користуватися продукцією дитячої молочної кухні.
Доставка готових продуктів до споживача обмежена в часі, відвантаження і транспортування до пунктів роздачі проводиться в максимально стислі терміни, а всі пункти роздачі дитячого харчування у нас забезпечені холодильниками», - повідомила вона під час прес-конференції 27 липня.
На даний момент в Харківській області працює 6 молочних кухонь. Цього недостатньо, щоб забезпечити потреби всього регіону, але жителі обласного центру, де склалася найскладніша обстановка з кишковими захворюваннями, повністю забезпечені якісними продуктами дитячого харчування.