Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість жителів Харківської області, що захворіли кишковими інфекціями, перевищує загальноукраїнський показник у кілька разів

Кількість жителів Харківської області, що захворіли кишковими інфекціями, перевищує загальноукраїнський показник у кілька разів

У Харківській області за даними перших 5 місяців поточного року в 5 разів більше людей захворіли на сальмонельоз, ніж у середньому по Україні (з розрахунку кількості захворілих на кожні 100 тисяч чоловік). Що стосується дизентерії, то показник регіону перевищив загальноукраїнський в 10 разів.

Про це в ході прес-конференції 27 липня повідомила Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

За її словами, найбільша кількість випадків захворювання зареєстровано на території Харкова - саме в обласному центрі захворіло 60% всіх жителів регіону, у яких була діагностована кишкова інфекція, а це 2193 людини. При цьому значну частину хворих становлять діти.

«Зростання кишкових захворювань спостерігається за рахунок міста Харкова, як правило, за рахунок дітей. При цьому основну масу хворих кишковими інфекціями, що призводить до таких негативних показників по області, у нас складають діти, які виховуються вдома з батьками і не відвідують організовані установи. Проблема ця існує вже кілька років. Ми всіма силами намагаємося попередити негативну динаміку, але хвалитися поки що нічим», - зазначила Тетяна Колпакова.

Вона також повідомила, що 12% всіх українських дітей до року, які захворіли кишковими інфекціями, мешкають у Харківській області.

При цьому, на думку Головного санлікаря області, такий значний «відрив» Харківщини від інших регіонів не в останню чергу пов'язаний з несумлінним ставленням лікарів з інших областей до реєстрації хворих.

«У Полтаві, наприклад, за 4 місяці було зареєстровано всього 7 випадків сальмонельозу. Це вже багато про що говорить», - підкреслила вона.