Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків - найкраще місто для життя

Харків - найкраще місто для життя

За версією журналу «Фокус», який четвертий рік поспіль проводить власне дослідження серед міст України, найкращим містом для життя в 2010 році виявився Харків.Таку інформацію озвучив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.    «Перша столиця стала першим містом Східної України, якому вдалося очолити рейтинг кращих міст для життя. До цього три роки поспіль верхні рядки в списку посідали Івано-Франківськ, Чернівці та Львів», - зазначив Юрій Анатолійович.  

Віце-губернатор також акцентував, що 29 квітня 2010 року в ході квітневої сесії ПАРЄ в Страсбурзі Харкову була присуджена Премія Європи. Рішення ухвалила комісія Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питань навколишнього середовища, сільського господарства та розвитку територій.

«Харків першим зібрав усі головні нагороди Ради Європи. Нагадаю, що 23 серпня 2008 року відбулася урочиста церемонія вручення Почесної Таблиці Ради Європи. Це єдине українське місто, що отримало почесний Прапор Ради Європи, Диплом Європи, Почесну Таблицю Європи і Премію Європи за досягнення у сфері європейської співпраці, поширення ідеї розширення єдиного європейського співтовариства»- заявив Юрій Сапронов. 

Днями Харків став фіналістом рейтингу «Веб - місто 2010. Українські міста онлайн» і отримав Почесний диплом за третє місце серед десяти найбільших обласних центрів України. 

Заступник голови облдержадміністрації також нагадав, що Харків - одне з двох міст, яке з 2003 р. незмінно визнається переможцем всеукраїнського конкурсу Кабінету міністрів України «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» серед міст з населенням більше 500 тис. 
«Це результат стабільної і продуктивної роботи регіональної влади»,- сказав Юрій Сапронов.