Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі сім’ї, що потребують підтримки від держави, будуть захищені. Сергій Тігіпко

Всі сім’ї, що потребують підтримки від держави, будуть захищені. Сергій Тігіпко

«Рішення щодо оптимізації цін і тарифів на природній газ та житлово-комунальні послуги для населення необхідне для держави, оскільки якщо цього не зробити, то будемо мати постійно збиткову НАК «Нафтогаз України», яка повинна заробляти кошти і платити податки державі. Крім того, якщо ми не будемо мати повноцінних тарифів, то ніколи не залучимо інвесторів в житлово-комунальне господарство та галузь видобування нафти та газу. З іншого боку, ми повинні зробити все для того, щоб максимально знизити вплив цього рішення на населення та забезпечити його соціальний захист. Всі сім’ї, що потребують підтримки від держави, будуть захищені», - зазначив сьогодні під час селекторної наради віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко.

За його словами, за новим порядком субсидію можуть отримувати пенсіонери та інваліди, які платять за послуги ЖКГ понад 10% прибутку сім'ї, працюючі громадяни - понад 15% прибутку (раніше було 15% та 20% відповідно). Тим, хто вже отримує субсидії, вона буде переоформлена автоматично. Крім того, відтепер субсидії зможуть отримувати і ті, у кого є заборгованість зі сплати послуг ЖКГ.

Процедура отримання субсидії буде максимально спрощена. Працюючим громадянам необхідно подати заяву, декларацію та довідку про доходи, а пенсіонерам та інвалідам – тільки заяву та декларацію. Крім того, пенсіонерам розішлють поштою пакети, в яких будуть бланки заяв та зразки їх заповнення. У посилки планується вкладати конверти для безкоштовної відправки бланку заяви поштою.

Теги