Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область планує закупити близько 160 тисяч тонн продовольчого зерна

Харківська область планує закупити близько 160 тисяч тонн продовольчого зерна

Якщо не завадять погодні умови, в Харківській області буде зібрано достатню кількість зерна, щоб забезпечити ним потреби регіону. Але тільки до 30% очікуваного урожаю складе зерно, придатне для випічки хліба, тому пшеницю другого і третього класу будуть закуповувати в інших регіонах.

Про це 12 липня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

«Проблема якості зерна актуальна для Харківської області. Я думаю, нам пшениці і своєї вистачить, але от якість її залишає бажати кращого. Ви знаєте, що для хлібопекарських підприємств необхідно зерно другого і третього класу, а в нас пшениці, придатної до випічки хліба, буде близько 20 - 30%», - зазначив він.

Всього для забезпечення потреб регіону необхідно 420 тисяч тонн зерна на рік. Згідно із прогнозами, близько 160 тисяч тонн до цього обсягу не вистачить, їх планується закупити в інших регіонах. Оскільки в деяких південних областях погода завадила вчасно почати збір урожаю, то Харківщина буде закуповувати зерно переважно в центральних регіонах.

«Ми працюємо в цьому напрямку з іншими областями, де можливо буде закупити зерно за нормальною ринковою ціною, щоб ні в якому разі не було підвищення цін на хліб», - підкреслив Віталій Алексейчук.