Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця календарного року в Харківському регіоні планується відкрити ще 7 дитячих садочків. Михайло Добкін

До кінця календарного року в Харківському регіоні планується відкрити ще 7 дитячих садочків. Михайло Добкін

«Згідно із законом «Про загальну середню освіту» останній рік перед вступом до школи, дитина повинна бути в дитячому садочку. Харківські дошкільні установи можуть надати місця для 73% дітей міста і області. Це найвищий середній показник забезпеченості дитячими садочками по всій Україні. З одного боку - це красиві цифри, але з іншого боку, що робити решті 27% батьків, які не можуть віддати дитину в садочок?»,- зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. У Харківському регіоні є перелік колишніх дитячих садочків, які були віддані під офіси різним організаціям, приватним підприємцям або були просто ліквідовані. Сьогодні органи міської та обласної влади повертають у комунальну власність Харківського регіону дошкільні установи для їх подальшого ремонту і відкриття. 

«Деякі організації та підприємці йдуть нам на зустріч. Ми знаходимо з ними спільну мову і надаємо натомість нове приміщення. Але є люди, які нас не розуміють. Тут ми вже застосовуємо право територіальної громади, враховуючи, перш за все, суспільний інтерес», - підкреслив голова ХОДА.

Як зазначив Михайло Добкін, за останні 3,5 роки, було відкрито 12 повноцінних дошкільних установ. На сьогоднішній день проблеми з відкриттям дитсадків в Харкові є тільки в Ленінському та Жовтневому районах. Ці проблеми пов'язані з тим, що там фізично немає будівель, які раніше були дитячими садами. Або є дуже старі приміщення, які не придатні для відкриття в них дошкільних установ.

До кінця календарного року в Харківському регіоні планується відкриття ще 7 дитячих садочків.