Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зараз немає необхідності підвищувати ціну на зерно. Віталій Алексейчук

Зараз немає необхідності підвищувати ціну на зерно. Віталій Алексейчук

Тонну свіжозібраного зерна в Харківській області продають по 1100 гривень. Підвищувати ціну зараз немає необхідності, хоча аграріям цього дуже хотілося б, - відзначив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

«Зараз немає необхідності підвищувати ціну на зерно. Звичайно, аграріям хотілося б, щоб вона росла, але ви ж розумієте, що якщо підніметься ціна на зерно, то подорожчає і хліб», - підкреслив він.

За його словами, на даний момент скуповування зерна у сільгосппідприємств вже почалося - щоб розплатитися з боргами по кредитах і виплатити зарплату співробітникам, фермери відразу продають свіжозмолоченний хліб.

«Я зустрічався з деякими керівниками підприємств, які вже закуповують зерно. Зараз аграрії продають зерно по 1100 гривень за тонну, але зрозуміло, що в грудні-січні ціна буде вже зовсім інша», - зазначив заступник керівника області.

У зв'язку з тим, що ціни на зерно залишилися в рамках минулого року, то хліб і хлібобулочні вироби також не мають дорожчати, якщо не буде рости вартість пального, електроенергії та інших важливих складових собівартості одного буханця.

«Якщо проаналізувати ціну на хліб за останні п'ять років, то буде видно, що ціна зерна, яке продають сільгоспвиробники, не змінювалася. А ви подивіться, скільки коштувало пальне в 2005 році - близько 4 гривень, і зараз - близько 8 гривень. Зараз попередньо я вам можу сказати, що у хлібопекарів немає необхідності підвищувати ціну на хліб. Але ви ж розумієте, що у нас можуть підняти величезний ажіотаж навколо цього питання, адже хліб - це не просто їжа, це ще й політика», - підкреслив Віталій Алексейчук.