Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За три роки ми приведемо до ладу всю сільську медицину. Михайло Добкін

За три роки ми приведемо до ладу всю сільську медицину. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Борщівської медичної амбулаторії, яка розташована на території Жовтневої сільської ради Харківського району. Нове приміщення Борщівської медамбулаторії введено в експлуатацію в червні 2010 року. «На сьогоднішній день це одна з кращих сільських амбулаторій області, - відзначив Михайло Добкін. – І наша задача – за три роки привести всі амбулаторії області до такого стану». Єдине прохання, з яким до голови ХОДА звернувся сімейний лікар амбулаторії, - придбати для закладу комп’ютер. Протягом тижня необхідна оргтехніка буде доправлена до медичного закладу.

Довідково

Медамбулаторія заснована на базі Борщівського фельдшерко-акушерського пункту в 2003 році. Обслуговує населення сіл Борщова та Жовтневе (1584 особи, з них 189 дітей). Прийом пацієнтів здійснює сімейний лікар. Також в амбулаторії працюють 2 медичні сестри загальної практики сімейної медицини та молодша медична сестра. В зв'язку з тим, що будівля, в якій знаходилась мед амбулаторія, не відповідала сучасним вимогам (опалювалась вугіллям, мала лише 2 кабінети та ін.) було ухвалено рішення про переведення медамбулаторії в інше приміщення .

Медамбулаторія тепер займає 4 кабінети (маніпуляційний, кабінет здорової дитини, кабінет сімейного лікаря та кабінет функціональної діагностики з можливістю прийому пацієнтів до денного стаціонару), оснащена необхідним устаткуванням для функціонування: електрокардіограф, холодильник, сухожарова шафа, ваги дитячі та дорослі, мікроскоп та ін.

Відкриття оновленої медамбулаторії з її повним оснащенням медичним обладнанням та предметами довгострокового використання (меблі, оргтехніка та ін.) надало можливість суттєво поліпшити надання своєчасної та кваліфікованої медичної допомоги місцевим мешканцям.