Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрити економічні перспективи можливо тільки через повноцінні системні реформи. Віталій Алексейчук

Відкрити економічні перспективи можливо тільки через повноцінні системні реформи. Віталій Алексейчук

Сьогодні в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН відбулося розширене засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин по обговоренню Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Як зазначив під час засідання заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, ми отримали катастрофічну спадщину від попередньої влади на національному і на місцевому рівнях. Для вирішення цієї проблеми нам потрібне нове дихання, новий погляд, нові перспективи. Відкрити такі перспективи не можна популістичною роздачею грошей з державного бюджету, тільки через повноцінні системні реформи. 

Програма економічних реформ є головним документом, який визначає стратегію реформування національної економіки на 5 років.
Цей документ було розроблено відповідно до завдань і положень передвиборчої програми Президента України Віктора Януковича. Програма охоплює широкий набір стратегічних перетворень по чотирьох напрямках:
- створення базового підґрунтя для економічного зростання,
- формування сприятливого бізнес – клімату,
- модернізація інфраструктури та базових секторів економіки,
- поліпшення якості життя.