Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

15 липня починається прийом документів в українські вузи

15 липня починається прийом документів в українські вузи

Після того, як офіційно закінчиться Зовнішнє незалежне оцінювання, в Україні стартує вступна кампанія. Триватиме вона два тижня.

Як повідомив в ході прес-конференції 30 червня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман, вже 1 серпня всі вузи повинні вивісити списки абітурієнтів, рекомендованих до вступу.

«Кожен може здати документи в 5 вузів за трьома спеціальностями в кожний з них. Абітурієнт повинен здати копію паспорта, сертифікат з роздрукуванням персональної сторінки в Інтернеті, а також копію атестата із середнім балом. Ці документи перевіряються, приймальна комісія буде мати можливість зайти на персональну сторінку абітурієнта і перевірити, чи правильні він дані вказав. Після того, як всі документи прийняті, починається аналіз і складання рейтинг-листа, згідно якому 1 серпня вже має бути вивішений список рекомендованих надходжень. За п'ять днів абітурієнт повинен вибрати один вуз і одну спеціальність, на яку він залишить оригінали документів. А через п'ять днів вже буде підписано наказ про зарахування», - розповів заступник голови обласної адміністрації.

За словами Вадима Ландсмана, в цьому році вступну кампанію в Харківській області починають 88 вузів, з яких 45 - це навчальні установи першого і другого рівня акредитації, тобто, коледжі, училища та технікуми, а решта 43 - університети, інститути та академії різних форм власності.