Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 200 шкіл Харківської області гостро потребують серйозних капіталовкладень

Близько 200 шкіл Харківської області гостро потребують серйозних капіталовкладень

«Близько 200 шкіл Харківської області гостро потребують серйозних капіталовкладень, тому що в останні роки не отримували фінансування. Зараз наше головне завдання - підготувати до початку навчального року всі школи області. Потім ми проаналізуємо стан всіх об'єктів системи освіти і визначимо черговість фінансування ремонтних робіт», - заявив сьогодні під час відвідування Краснопавлівського багатопрофільного ліцею голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, в ліцеї в 2010 році запланований капітальний ремонт м'якої покрівлі вартістю 304,4 тис.грн. (з районного бюджету). Частково ремонт покрівлі був проведений в 2007 році. Михайло Добкін також зазначив, що за рахунок спонсорських коштів планується відремонтувати класи, які найбільш постраждали через те, що довгий час протікав дах.

Михайло Добкін підкреслив, що пріоритет у фінансуванні надаватиметься тим школам, які своїми силами намагаються щось робити заради розвитку школи, а учні яких демонструють успіхи в навчанні. «Це має бути визначальним критерієм при фінансуванні. Тоді це не буде стимулювати нероб, а буде заохочувати тих, хто кожного дня в складних умовах чесно і професійно виконують свою роботу», - підкреслив голова ХОДА.