Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області функціонує лише 19 підрозділів місцевої пожежної охорони

У Харківській області функціонує лише 19 підрозділів місцевої пожежної охорони

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, на теперішній час в області функціонує всього 19 підрозділів місцевої пожежної охорони з 56 запланованих.  

Через недофінансування припинили роботу 6 підрозділів (у Барвінківському (4), Валківському (1), Великобурлуцькому (1) районах), та передано до територіальних підрозділів МНС України – 5 підрозділів (у Дергачівському (1), Лозівському (1), Харківському (1), Чугуївському (1), Нововодолажському (1) районах).

За попередніми підрахунками для утримання одного підрозділу МПО необхідно близько 323,0 тис. грн. на рік, не враховуючи витрат на придбання пожежного автомобіля та будівництво пожежного депо. Оскільки більшість районів є дотаційними, вони не можуть виділити необхідну суму на створення та утримання підрозділів МПО. За 2009 рік фактичне фінансування працюючих МПО склало близько 3,7 млн. грн., що в середньому складає 194 тис. грн., або 59% потреби одного підрозділу МПО. При цьому загальна потреба області на утримання підрозділів МПО складає близька 24 млн. 225 тис. грн.

Як зазначив начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк, одним з шляхів вирішення цієї проблеми може стати надання добровільним пожежним командам, яких в області існує 266, статусу підрозділів місцевої пожежної охорони.