Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Індекс споживчих цін знизився до дефляційного рівня. Юрій Сапронов

Індекс споживчих цін знизився до дефляційного рівня. Юрій Сапронов

«За результатами проведених Харківською облдержадміністрацією заходів щодо недопущення необґрунтованого зростання цін в області, індекс споживчих цін у квітні 2010 року знизився до рівня 99,8%, у травні склав 99,4%, тобто знизився до дефляційного рівня», - повідомив під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Як зазначив Юрій Сапронов, для збереження стабільності цінової ситуації на внутрішньому ринку товарів і послуг необхідно вжити заходів щодо:
- підвищення пропозиції на продовольчому ринку області за рахунок місцевих сільгоспвиробників, в першу чергу за рахунок підвищення обсягів виробництва овочів, м'яса та м'ясопродуктів, молока та молокопродуктів, цукру;
- сталого розвитку і збільшення обсягів виробництва на підприємствах харчової та легкої промисловості, сприяти збільшенню на споживчому ринку області товарів місцевих товаровиробників;
- налагодження роботи щодо створення умов реалізації продукції місцевих сільгоспвиробників на ринках області.

У програмі заходів також планується продовжити традицію проведення у вихідні та передсвяткові дні ярмарків сільгосппродукції за безпосередньою участю сільгосптоваровиробників.