Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після реструктуризації завод імені Шевченка буде працювати так само успішно, як «Турбоатом» і «Електроважмаш». Михайло Добкін

Після реструктуризації завод імені Шевченка буде працювати так само успішно, як «Турбоатом» і «Електроважмаш». Михайло Добкін

Завод імені Шевченка очікує серйозна реструктуризація.Як і всякі реформи, вона буде складною для підприємства, але в результаті підніме його на якісно новий рівень, - упевнений голова Харківської області Михайло Добкін. 

Про це він повідомив під час брифінгу за підсумками наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка».

«Реалізація всього запланованого проходитиме важко, тому що доведеться в тому числі пройти і через скорочення трудового колективу. Але я думаю, це підприємство після реструктуризації буде працювати так само успішно, як працює сьогодні «Турбоатом» і «Електроважмаш», який теж пройшов через аналогічні проблеми свого часу. Потрібно просто працювати з цим підприємством, а не намагатися його стерти з лиця землі, щоб потім продати на метал», - зазначив він.

За словами Михайла Добкіна, заводу доведеться переглянути свої відносини з замовниками і дещо змінити напрямок діяльності.

«Робили вони замовлення для «Укртелекому», але сьогодні ці стійки «Укртелеком» не хоче брати, тому що ті, хто раніше користувався таким видом зв'язку, перейшли на стільниковий зв'язок. Сьогодні в будь-якому селі працює мобільний телефон, і немає необхідності встановлювати дороге обладнання, тягнути кабель. Отже, потрібно від цього напрямку відмовлятися, шукати щось більше перспективне, дивитися, що ми можемо робити, припустимо, для того ж космосу», - сказав глава області.

Також він порадив новому керівництву заводу імені Шевченка пошукати можливості співпраці з такими промисловими гігантами, як «Хартрон» і «Комунар».