Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

КП «ХКОВ» запроваджує інвестиційні проекти

КП «ХКОВ» запроваджує інвестиційні проекти

На сьогоднішній день КП «ХКОВ» впроваджує на підприємстві низку інвестиційних проектів, які мають сприяти значній економії ресурсів і підвищенню якості наданих послуг. Про це під час виїзного засідання колегії МінЖКГ розповів Генеральний директор підприємства Іван Корінько.  

Інвестиційний проект «Модернізація каналізаційних насосних станцій (КНС) та Головної каналізаційної насосної станції (ГКНС) м. Харкова з впровадженням енергозберігаючого насосного обладнання» передбачає заміну застарілих насосних агрегатів, що вичерпали свій проектний ресурс, на 24 КНС міста і заміну 5 з 9 агрегатів ГКНС на менш енергоємні та здатні працювати в затопленому стані. Економія електроенергії в результаті реалізації проекту складе 7,2 млн. кВтгод/рік. Фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів кредиту Міжнародного банку реконструкції і розвитку. Вартість проекту 5,5 млн. $.

Модернізація існуючого і впровадження нового устаткування, використання самоокупної, екологічної та енергозберігаючої технології, внаслідок якої зменшується негативний вплив осадів стічних вод на навколишнє середовище, удосконалення їхнього транспортування та утилізації, стали основою інвестиційного проекту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних споруд м. Харкова».

Також, на цей час КП КГ “Харківкомуночиствод” розроблено проект «Реконструкція систем опалення, гарячого водопостачання на об'єктах КП КГ «Харківкомуночиствод» з використанням енергозберігаючих теплонасосних технологій».