Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття обласного навчального центру, створеного рамках програми «Бібліоміст»

В Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття обласного навчального центру, створеного рамках програми «Бібліоміст»

Сьогодні в приміщенні Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося урочисте відкриття обласного навчального центру для навчання бібліотекарів і користувачів бібліотек комп'ютерної грамотності, пошуку інформації в мережі Інтернет, використання сучасних комп'ютерних технологій. Цей тренінговий центр входить до мережі бібліотек, обладнаних сучасними технологіями, створеної в рамках програми "Бібліоміст.  

Як зазначив радник голови Харківської обласної державної адміністрації з питань культури Дмитро Кузнєцов, сьогоднішня подія знакова для розвитку бібліотек Харківського регіону. Сьогодні бібліотеки Харківської області знайшли своє місце в розвитку загального інформаційного простору.

«Я дуже вдячний нашим зарубіжним колегам, що вони зробили нам пропозицію реалізувати в Харківському регіоні даний проект. Я вдячний керівництву наших бібліотек, що вони відгукнулися на цю пропозицію. Вітаю всіх з цією чудовою, знаковою подією в культурному житті Харківської області. Дякую всім, хто взяв участь у реалізації цього проекту », - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Зі словами привітання звернулася до гостей менеджер по грантах програми «Бібліоміст» Меган Вовк-Юненгтс: «Дозвольте привітати бібліотеку з відкриттям такого чудового центру. Цей центр стане одним з 24 у мережі обласних тренінгових центрів по всій території України. Ми бачимо відкриття цих тренінгових центрів, як перший крок на шляху важливою ініціативи - створення громадського доступу в Інтернет. Надзвичайно важливо, щоб кожен користувач зміг отримати кваліфіковану пораду від бібліотекаря, як отримати необхідну інформацію в Інтернеті і зміг використовувати її ».