Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Методика зубопротезування потребує новітніх технологій. Ігор Шурма

Методика зубопротезування потребує новітніх технологій. Ігор Шурма

«Одним с сегментів соціального захисту пенсіонерів є державна програма з зубопротезування. На жаль, методики, якими проводиться зубопротезування, зараз вже віджили свій вік. Тому вони потребують новітніх технологій, і однією з таких технологій є зубопротезування хірургічним способом із застосуванням імплантів», - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Він зазначив, що, на жаль, зараз в Україні лише одиниці володіють цією методикою і застосовується вона лише в приватних клініках. «В рамках партнерства з соціально відповідальним бізнесом приватна клініка Шелеста запропонувала провести навчання лікарів-стоматологів, які працюють у комунальних закладах охорони здоров’я. Перший етап передбачає навчання лікарів-стоматологів комунальних закладів охорони здоров’я Харкова, другий - навчання лікарів, які працюють в районах області. Для нас це є дуже важливо, оскільки цього року обласна влада вперше виділила 1 млн.грн. для проведення зубопротезування ветеранів та інвалідів в районах області», - повідомив Ігор Шурма.

За словами заступника голови ХОДА, кошти будуть передаватися у вигляді субвенцій в районні центри. Планується створити 5-7 міжрайонних стоматологічних центрів, які будуть обслуговувати мешканців всіх районів. «Таким чином, ми починаємо ліквідовувати чергу на зубопротезування. Крім того, частину коштів планується спрямувати на освоєння та запровадження методики зубопротезування хірургічним способом із застосуванням імплантів», - підкреслив Ігор Шурма.