Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно провести ревізію пільговиків. Михайло Добкін

Необхідно провести ревізію пільговиків. Михайло Добкін

Щоб впорядкувати систему пільг в Україні, потрібно обмежити число людей, які їх отримують, а також реалізувати монетизацію, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. 

Як він зазначив 21 червня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо, в Україні далеко не всі пільговики отримують допомогу від держави тому, що не можуть працювати і забезпечувати себе самостійно.
 
 «Потрібно провести ревізію пільговиків.Тому що є ті люди, які мають отримати допомогу від держави. Це обов'язок працездатних людей - забезпечити їх нормальним життям, тому що вони не можуть працювати за якоїсь причини: або за станом здоров'я, або вони занадто молоді, або вже вийшли на заслужений відпочинок. Але забезпечувати пільгами працездатне населення, не тому що людині треба, а тому що вона не хоче працювати - цього не можуть дозволити собі ні німці, ні італійці, хоча вони живуть набагато багатше, ніж ми», - зазначив Михайло Добкін.
 
Крім цього, за його словами, необхідно провести монетизацію пільг. Це дозволить чітко контролювати грошовий потік, який йде з бюджету на пільговиків, і зніме зайвий вантаж з плечей комунальних підприємств, які в нинішніх умовах найчастіше страждають від існуючої системи.
 
«Якщо ми чітко прорахуємо, скільки ми кому повинні видати пільг, переведемо їх на гроші і видамо, так буде правильніше. Одержала людина якусь суму на покупку ліків, але з якоїсь причини не хоче їх купувати - це її право. А от якщо ми даємо людині щось безкоштовно здобувати, то треба це йому чи ні, він іде і бере. А платить за це не держава, а або міський бюджет, або комунальне підприємство, або інший суб'єкт, який не може за державу вирішувати його проблеми», - підкреслив голова області.
 
Михайло Добкін підкреслив, що таким шляхом пішли багато європейських держав, з якими Україна прагне зрівнятися за рівнем економічного розвитку.

 «Це більш жорсткий підхід, але це підхід практиків, тих людей, які думають не тільки про те, що їм завтра на вибори йти. Ці люди думають про те, що в нашій країні люди повинні завтра жити краще, а післязавтра ще краще», - сказав він.